Kachliarstvo Krby u Bitalovcov

Turbínová 3528/1
priestor PRESPOR
+421 252926049
Bratislava
Veľké Rovné 1019
+421 41 5582242
+421 903 442211


Jaurisova 515/4
Praha 4 – Michle
+421 903 442211A kályhás nemcsak új kemencét és tűzhelyet képes felépíteni, de képes újjá is építeni a régieket és az összetörteket. Ez a munka sokkal igényesebb, mint az új kemence elkészítése. Az újjáépítésre csak az igazán jó szakember képes. A szakma nem tanulható meg egy esztendő alatt, a gyakorlatot is meg kell szerezni az adott területen. Vonzódni kell a szakmához, sügyesség is kell hozzá. Csak az ilyen szakembert nevezhetjük kályhásnak. Minőség Cégünk több mint 15 éve specializálja magát kandallók, tűzhelyek és kályhák építésére, rekonstrukciójára és csempék készítésére. Munkánk szépsége és egyedisége a hagyományos és hiteles Szlovák fejlődéstörténeten alapszik. A mi gyártmányaink nem mint kiegészítő berendezések szolgálnak, de működésükkel és energiai hatékonyságukkal beviszik a valódi „ház melegét”.

Szakszerűség Cégünk a Szlovák Köztársaság Oktatási Minisztériumától megszerezte a kályhás szakmán belüli átképzések végrehajtását. Mint az egyedüli cég Szlovákiában akik követjük a hagyományos stílust ebben a szakmában. Alkalmazzuk az összes, régen használt kályhás technikákat (csempék vágása, kővel történő csiszolás), amelyet más cégek az igényesség miatt nem alkalmaznak. Mi az érdeklődőket erre is megtanítjuk. Erről szól szállóigénk is „nehéz a gyakorlat, könnyű a harc”.Tapasztalat Körülbelül 1995-től kezdték nagyobb arányban gyártani a kandallóbetéteket. Az erős propaganda és reklám hatására a hőlégfűtés gyorsan elterjedt Szlovákiában. Nem szeretnénk a kandallóbetét gyártását háttérbe helyezni, tudjuk, hogy a hőlégfűtésnek is vannak pozitív oldalai. Ugyanúgy Csehországban, ha kisebb mértékben is, ott is így van ez. Ámbár a mi cégünk magától értetődően a meleglégfűtésnél alkalmaz betéteket is, tevékenységünk főképpen a klasszikus kályhás munkákra és kemencékre irányul, melynek lényege a sugárzó meleg levegő. Ez a fűtési mód a legegészségesebb és legkellemesebb. A kemencével történő fűtés Ausztiában, Németországban és a többi nyugati országban nagyon népszerű.

A hőlégfűtés nem az első helyen áll, a teljes gyártmányból 20%-ot képvisel. Nálunk is előtérbe kerül majd idővel a sugárzó hő, melyet most látványosan a meleglégfűtés háttérbe szorít. Majd látjuk, mit hoz az idő. Komplex szolgáltatások A mi cégünk komplex szolgáltatásokat biztosít a tervezéstől, az egyedi megoldásokon keresztül a végső építésig. A megrendelő nem csak a típusból, nagyságból és a funkciós testből választhat, de még a különböző díszítésekből, külsőkből és színes kombinációkból is. Kész, hordozható munkákat kínálunk, de atipikus fűtőtesteket is a beépítéshez, egyenesen a telepünkön a megrendelő kérésére. Előnyeink közé tartozik hogy a munkáink kovácsoltak, a platnyik, a keretek, a fűtőtestek, a feltehető ajtók, a sütők és szárítók, a választott anyagnak megfelelően. A megrendelő választhat krómozott acélból, rézből és öntvényből.

A konstrukciós előnyeikkel a mi kályháink és tűzhelyeink beépíthetők ipari víz melegítésére és a hozzácsatolt tartályok további helyiségek (kb. 3), illetve padló fűtésére alkalmasak. A mi szolgáltatásaink közé tartozik a régi kemencék és tűzhelyek újjáépítése is. A szakmai tapasztalat és a hiányzó atipikus elemek gyártása szintén lehetőségeink közé tartozik, mellyel szinte minden működésképtelen kályhát és tűzhelyet életre keltünk. A mi kínálatunk közé tartozik az is, hogy szívesen meglátogatjuk a megrendelőt, megismerjük a helyszínt, konzultálunk a megrendelővel a kályhaépítés lehetőségeiről. Tradíció A kályha és kandalló építése családi tradíción alapszik, ahol a tudás, ismeret apáról fiúra öröklődik.

Idősebb Ján Bitale 1944-ben fejezte be kályhás tanulmányait a német Fridrich úrnál, ahol megszerezte a szakmunkás bizonyítványt (lásd a bizonyítványt). A szakmát a Területi Szolgáltatóegységnél folytatta, ahol 50. születésnapja alkalmából kiváló munkájáért tüntették ki. Az idősebb Bitale úr mindkét fiának megtanította a kályhás mesterséget, akik apjuk nyomdokában járnak. Az apa és később fiai a kályhás szakmát több érdeklődőnek megtanították.

Cégünk klasszikus építésmódját és a gyors alkalmazkodó készségünket az új iránt értékelték megrendelőink Csehországban, Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Olaszországban és Hollandiában. Cégünk alkalmazásban lévő csapata és az elemek gyártása a megrendelő részére azt a lehetőséget kínálja, hogy birtokba veheti az esztétikus, jól működő kandallót, kályhát vagy tűzhelyet méltányos áron. A mi termékeink anyagilag mindenki számára elérhetők.